lauantai 9. lokakuuta 2010

mm. Simo Kellokumpu Kuopiossa, koulussa on kivaa ja muutama oivallus

Mutustan täytelakuja ja juon siideriä päättyneen kouluviikon kunniaksi! Sound & movement workshop alkoi maanantaina ja Simo Kellokummun workshop torstaina. Aikataulujen järjestämiseen meni hetki, mutta treenaaminen vuorotellen Outokummussa ja Kuopiossa osoittautui mahdolliseksi. (Muistan taas, kuinka paljon rakastan kiirettä ja fyysistä väsymystä!)

Välihuomio: Suurin muutos ensimmäisen ja toisen lukuvuoden välillä on tapahtunut asenteessani. Olen oppinut nauttimaan tästä koulusta. Ottamaan rennommin. Olemaan murehtimatta turhaan. Ei niin, ettenkö olisi toisinaan vieläkin itsepäinen uppiniska ja kiukuttelisi (sille päälle sattuessani) lähes asiasta kuin asiasta.
Luulen kuitenkin, että alan vihdoin oppia mistä oppimisessa on kyse.

Olen tutkiskellut ahkerasti epämukavuutta. Häpeän tunnetta/myötähäpeää, sosiaalista painetta eri tilanteissa ja ylipäätään sitä, mitä seuraa kun teen jotain, mitä en oikeastaan haluaisi.
Myönnän olevani niitä ihmisiä, jotka harjoittelevat mieluummin vaikeita asioita ensin piilossa muilta kuin paljastavat julkisesti etteivät tiedä mistä on kyse. Minulle on myös edelleen vaikeaa myöntää olevani väärässä. Olen mököttäjä.

Mököttäjä voi olla, vaikka ei kokisikaan tulleensa loukatuksi tai väärinymmärretyksi. Mököttäjä on tyyppi, joka ei tee jotain, koska ei osaa. Koska muut saattaisivat nauraa epäonnistumiselle. Pahinta olisi, jos ne muut kertoisivat vielä muillekin siitä epäonnistumisesta ja sitten nauraisivat yhdessä. Mököttäjän on vaikea muuttaa mielipidettään asioista jälkikäteen, kun mielipide on sanottu sen takana on seisottava. Mököttäjä miettii liikaa, mitä muut ajattelevat ja väittää sitten muille, että ei voisi vähempää kiinnostaa. Mököttäjä haluaa huomiota, vaikka pelkää sitä.

Olen onnekseni oppinut myöntämään itselleni asioita ja todennut samalla, että onneksi vain harvat niistä ovat sellaisia, joille ei voi tehdä mitään. Oikeastaan melkein kaikelle voi.



Keskiviikkona Servolla esitetään demoja sound & movement -workshopista. Luvassa ainakin yllätystalvi ja ehkä myös yllätysesiintyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti