tiistai 14. toukokuuta 2013

Alttarilla, kulttuurin keskiössä, tärkeän äärellä. (Nolottaa)

Myönnän heti tähän alkuun, että mun suunnitelmat "vierailu kulttuuritapahtumaan kuvaajana" -tehtävää varten eivät menneet ihan suunnitellun mukaisesti. Tää voi olla vaikka varoittava esimerkki siitä, kun luulee ehtivänsä keskittyä sekä tuotannollisiin tehtäviin että tapahtuman kuvaamiseen samana iltana.... 

Kaunis ajatus oli, että olisin kuvannut kuvasarjani teatteriproduktiosta (jossa esityskausi parhaillaan menossa), mutta koska olen tapahtuman tuottaja/lipunmyyjä/huoltaja ja yleissäätäjä, niin en yksinkertaisesti ehtinyt keskittyä kameran kanssa säätämiseen teatterivalossa. Kävi siis niin, että blogin deadline lähestyi uhkaavasti, eikä auttanut kuin tarttua kameraan ja suunnata lähimpään kulttuuritapahtumaan. Tässä kolmen kuvan kuva-arvoitus:



Kuva 1.




Kuva 2.




Kuva 3.


Oikea vastaus: Suomi - Latvia -peli, joka oli harvinaisen tylsä. Syytän tylsää peliä siitä, että yleisö ei kotikatsomossa riehaantunut villiksi. Varsinaista pelleilyä koko matsi!

Mielestäni onnistuin kuitenkin tallentamaan olohuoneessa vallinneen hartaan tunnelman niihin muutamiin kuviin, jotka kehtaan julkaista. Pimeässä kuvaaminen on vaikeaa! Toisaalta oli hyvää kertausta säätää kameran valotusaikaa kuvausympäristöön sopivaksi. Piti nimittäin oikeasti muistella, että mites se menikään.

Ennen kolmatta erää vaihdoimme kisakatsomoa, jota voisi äkkiseltään luulla valoisammaksi tilaksi, mutta ei! Löysin paremmat luvut kameraan ja hämärässä kuvaaminen alkoi sujua. Pihlströmin jatko-ajan lopussa tekemä yllätysmaali näytti tältä: 


Kuvauksen juhlaa tämä ei suinkaan ollut. Nauratti musta lampun jalka, joka näytti törröttävän Miken päästä. Itketti vähän ajatus siitä, meneekö kurssi läpi näillä kuvilla, jotka tuntuivat kaatuvan edelleen sotkuiseen kuvauspaikkaan ja kuvaajan taitoihin....

Itseironiaa onneksi löytyy ja keksittiin, miten musta lampun jalka saadaan upotettua kuvaan sopivaksi. Ja Suomi voitti pelin.


Hävettää, että viimeinen blogipäivitykseni valokuvauskurssilta on tätä tasoa.

Opin ainakin pari asiaa taas: 
1. Tuottajan ei kannata kuvitella voivansa toimia oman tuotantonsa virallisena kuvaajana, jos ei ole ihan älyttömän kokenut kuvaaja. 
2. Keinovalossa kuvaaminen on hankalaa, mutta tutkimisen arvoinen asia.
3. Vielä ei kannata luovuttaa! (Osaan säätää kameran säädöt valonmäärän mukaan.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti