tiistai 14. toukokuuta 2013

Valokuvauskurssin jälkitunnelmat.

Uskon, että kurssista on minulle hyötyä tulevaisuudessa, vaikka kevät onkin ollut tehtäväkasoineen kiireisen puoleinen. Olisin toivonut, että minulla olisi ollut enemmän aikaa panostaa itse kuvaamiseen ja kuvakulmien tutkiskeluun. Toisaalta on ihan hyvä tunne, että kuvaaminen ei lopu tähän. Ohjekirjaset ei ole koskaan oikein olleet mun juttu, joten kontaktiopetus tällaisesta aiheesta on ollut ihan luksusta! Ainakin tiedän, mistä johtuu jos kuvat eivät onnistu :) ongelmien ratkaisu on taas yhden aiheen ympärillä helpompaa. Ja sitähän tässä opiskellaan, ongelmien ratkaisua!

Kuvien analysoiminen on ollut myös mieltä avartavaa. Millaisen viestin mikäkin kuva lähettää? Kriittisyys on joskus ihan hyvästä. Eipähän tarvitse tyytyä huonoon, jos tietää että parempi on mahdollinen.

Arvostus tapahtumakuvaamista kohtaan on noussut. Siinä todellakin on paljon hyviä puolia, että kuvaamista varten on tapahtumassa ihminen, jolla on siihen aikaa ja taitoa paneutua. Linssin läpi tuijottelu käy työstä, joten joku kannattaa siihen ihan ehdottomasti palkata. Pitkäjänteisyyttä vaativa työ ei taida kuitenkaan olla minua varten. Tekniikka ja sen kanssa säätäminen jääköön muille! Hyvä silti tietää perusasiat ja sitä silmällä pitäen valokuvauskurssi oli mainio. Hyvä Johanna! Kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti